Hierontaa

Hieronta hoitotapahtumana

Hieronta on hoitotapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä kudosten aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Hierontaan tulon syynä ovat usein mm. erilaiset lihaskireydet, jäykkyydet ja akuutit tai krooniset kivut, stressi, rentoutuminen ja palautuminen sekä urheilijan lihashuolto. Myös vammoista toipuminen nopeutuu oikein ajoitetulla hieronnalla. Yleistä on myös krooninen kipu, jossa syy voi olla muualla kuin lihaksistossa, mutta kipu aiheuttaa lihaskireyttä ja aineenvaihdunnan heikentymistä alueella. Hieronnalla saadaan usein helpotusta näihin vaivoihin.

Hieronnassa käsittely keskittyy pehmytkudoksiin, joiden anatominen tuntemus on hierojan ammatin ydintä. Hieronta auttaa kipuun, edistää kuntoutusta ja palauttaa liikunnasta sekä urheilusuorituksesta. Hieronnan aikana ja välittömästi sen jälkeen kudosten aineenvaihdunta (veren- ja nestekierto) vilkastuu ja kudosten joustavuus lisääntyy. Lihakset rentoutuvat, kipu lievittyy ja autonominen hermosto tasapainottuu. Unen laatu paranee ja yleinen vireystila kohenee.

Hoitotilanteeseen sisällytän aina ensimäisellä kerralla asiakkaan tutkimisen ja alkukartoituksen, sekä yhdessä asiakkaan kanssa teen hoitosuunnitelman alkukartoituksen pohjalta. Joten ensimmäisellä kerralla kannattaakin varata hieman pidempi aika. 

Hieronnan yhteydessä käytän tarvittaessa lämpöhoitoa rentouttamaan kireitä lihaksia ennen käsittelyä. Käytän myös passiivisia venytyksiä osana hoitoa, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

TERVETULOA!


Hierontaa